Yang baik datang dari Allah yang buruk datang dari saya sendiri

Wednesday, January 25, 2017

Joy

Having a partner (unmarried) who refused holding your hands in public doesn't mean he doesn't love you, doesn't mean you're unlovable, doesn't mean you guys are not happy.

He's a genious but you're blind.

Wearing syariah compliance clothes doesn't mean you're ugly, doesn't mean you outdated, doesn't mean you're not stylish.

She's a genious but you're moronic.

Jangan prejudiskan tindakan manusia. People do what they feel right and happy. So, do you. Kalau kau rasa membuka aib sendiri satu tindakan yang bernas, go on. Nobody stops you.

Monday, January 23, 2017

Options yang relevant

I never wanted to do what I am doing right now. I never had the options. Butang a, b, c dan e adalah jawapan yang sama. Tiada talian hayat. Keliling langsung tak cuba untuk memahami. At first, I understand and follow the flow. Well, I'm on that flow and almost done.

Tahun lepas aku di beri peluang untuk memilih. So I had these two options, to choose. Dan ianya melibatkan banyak pihak. Antara a dan b. Well, kalau aku lepaskan peluang bersama a, mungkin hari ini hidup aku masih lagi tersesat arah. Pilihan b nampaknya seperti tidak relevant lagi.
You see, you know you could do better if you had the options.

I wish I could have many options this year like I can choose between benang atau pensil. Butik atau sekolah. Bawal atau shawl. Baik atau jahat. Hidup atau mati.

Because I remember my sister said these...
"Dan akhirnya, hidup ini cuma tentang pilihan" (asa, 2016)

Sabr kata lelakiku

Ada banyak benda yang aku tak boleh nak express walaupun dah berkali-kali aku cuba. Apa aku nampak, rasa di hati dan segala yang aku alami adalah benda-benda ghaib yang sangat tak realistik. Di sebabkan unrealistic matters ni lah anasir jahat untuk aku hilang sabar. Separuh iman aku dah di bawa lari si setan mana mungkin untuk aku kejar dan dapatkannya kembali. Separuh lagi iman dalam diri cuba aku pertahankan. Sukar tapi aku cuba.


Konsep sabar ini sama je macam bertahan. Jadi sabr dan bertahanlah, itu juge pesan Tuhanmu. Unless, kalau kau dah tak hairan dengan pahala.