Monday, January 23, 2017

Sabr kata lelakiku

Ada banyak benda yang aku tak boleh nak express walaupun dah berkali-kali aku cuba. Apa aku nampak, rasa di hati dan segala yang aku alami adalah benda-benda ghaib yang sangat tak realistik. Di sebabkan unrealistic matters ni lah anasir jahat untuk aku hilang sabar. Separuh iman aku dah di bawa lari si setan mana mungkin untuk aku kejar dan dapatkannya kembali. Separuh lagi iman dalam diri cuba aku pertahankan. Sukar tapi aku cuba.


Konsep sabar ini sama je macam bertahan. Jadi sabr dan bertahanlah, itu juge pesan Tuhanmu. Unless, kalau kau dah tak hairan dengan pahala.